Синеє озеро

🥇 Перше місце - Синеє озеро

Орловська Наталія

Головне фото


Коментарі суддів.

Володимир Коротін:
За цьогорічними умовами в конкурсі мали право приймати участь комбіновані роботи,саме цей учасник скористався цією можливістю. Це дало можливість та більше часу краще попрацювати над композицією та отримати красившу картинку. Рівна робота, в якій мені не вистачило крім креативу ще й малої кількості інформації що до біотопу який імітував участник.
Юрій Янчер:
Гарний акваріум, все має природний вигляд. Добре передана справжня біотопність. У майбутньому рекомендую заховати обладнання для ваших конкурсних фотографій. Непривабливе фільтрувальне обладнання дуже відволікає від природного дизайну.
Артем Березнев:
Дуже ретельно підібрани всі мешканці акваріума. Одразу видно, що автор зміг максимально використати природних матеріалів і рослин. Як на мене, залишилось трошечки композиційної складової добавити і це був би просто чудовий біотоп.

Опис

Назва: Синеє озеро
Координати: 50°30'04" півн.ш. 30°24'04"в.д.
Короткий опис. Озеро безтічне, прісне, площа 2, 8 га., глибина 1,5м. Озеро з'явилось у лідеиковому періоді. Поповнення води відбувається за рахунок грунтовим волам та атмосферним опадам. Водойма розташована на вододілі річок Дніпр та Ірпінь. З 80 роках було частково засипано. Був збудований "Синьоозерний" масив "Виноградар". Так з'явилося озеро у бітоні серед домів та більша частина озера примикає до Пуща-Водицького лісу. З початку забудови ,рівень води падає як озері у бітоні та біля лісу. Бо вони є одним озером.
Рослини, виявлені та використані в роботі:
- Rhode perfoliatus
- Potamogeton perfoliatus
- Juncus effuses
- Ceratophyllum demergum
- Alisma plantago aguatica
Тварини, виявлені та використані в роботі:
- Alburnus alburnus
- Unio pictorum
Хімічні параметри води:
- pH - 6.8
- T°C - 17 °C
- gH - 7
- kH - 3
- нітрат - 10
- фосфат - 0,1
Використання субстрату, іншого природного декору: Суглинок, мул
Розміри акваріума: 31 cм д * 25 cм г * 25 cм в, 15 л. Помпа"AQUARIUM PUMP"-1шт. Світильник-"XILONG"-1шт. Вентилятор-"Li-ion Battery Fan"-1шт. Механічне реле часу"EMOS"-2шт. JBL PROAQUATEST EASY 7 in 1 , Тест PO4 -rikka.

Додаткові фотографії