Корали і цегла- хто кого. Узбережжя Ізраїля біля Хайфи


🏅 П'яте місце

Корали і цегла - хто кого. Узбережжя Ізраїля біля Хайфи

Хаустова Анастасія

Головне фото


Опис

Назва: Корали і цегла - хто кого. Узбережжя Ізраїля біля Хайфи
Координати: 32°42'33.8"N 34°56'30.8"E
Короткий опис: Східне узбережжя Середземного моря, пляж біля міста Хайфа, північна частина Ізраіля. Грунт- пісок, доволі дрібний, майже льос. У прибережній зоні і на берегу багато уламків скелетів коралів, уламки вапняку, якихось піщаників, мушлєй, різної гальки.А також невеличкі плато із коралів, особливо на місцях приливів і відливів, де я власне і зібрала акваріум. Флора і фауна- типові для східного узбережжя Середземного моря. Але пляж дуже забруднений людьми. Ми з друзями спробували його трішки почистити... Крім дуже дрібного піску, на березі і на дні зустрічається якесь каміння, на вигляд як т.з. «кенійське», аде дуже шипляче у оцті-мабуть якийсь вапняк. Деякі з тих каменів доволі м’які і з включеннями мушлей, щось на кшталт ракушняка. Також зустрічаються уламки пісчаника, що є дуже характерним для Ізраіля. Присутня також різного розміру галька, переважно світла та біла, як реагуюча на оцет, так і ні- мабуть якісь варіанти кварцу і мармуру. Чорного каміння майже нема. Крім того на дні та на березі багато різноманітних мушлєй та уламків скелетів коралів різного розміру і форми.
Тварини, виявлені та використані в роботі:
Гідробіонти.
Перераховувати всю флору і фауну Середземного моря (а згідно літературних даних велика її частина присутня на цьому узбережжі) мабуть немає сенсу, тому я назву тільки те що я бачила сама (у воді, і на берегу, у рибалок) Риба Tetraodontidae (риба-собака)– щось схоже на акваріумного тетрадона, часто на берег викидає. Туристів попереджають їх не торкати. Trachurus trachurus (звичайна ставріда) Scomber scombrus (атлантична скумбрія) Sillago sihama (корюшкова сілаго, телевізія). Рибу в акваріум зараз я не садила, бо у рибалок вона була занадто велика для цього акваріума.
Морські водорості, які мені вдалося ідентифікувати Posidonia Oceanica (кульки Нептуна) Chlorophyta , Derbesia marina (зелена нитка) – в акваріумі Dictyota (темно коричневі з вілковими віточками) Enteromorpha flexuosa (ентероморфа ізвіліста) Codium, мені здалося що «arabicum».
Губки (імовірно) Scalarispongia scalaris.
Бесхребетні - Recluzia (равлик, щось із реклюзій) – в акваріумі.
Медузи Aurelia aurita – в акваріумі Cotylorhiza tuberculata – була занадто велика, тому в акваріум не пішла Chrysaora hysoscella- кажуть що є, але я не бачила жодного разу.
Корали Хоча температура води явно зависока для нормального життя коралів, все ж в Середземному морі, вони зустрічаються. Більше того, скелетів коралів багато і на березі. Навіть є невеличкі «плато» з них, в фон яких я і намагалась вписати акваріум. Але ідентіфікувати їх мені не вдалось. Хоча для створення композиціі я їх використовувала.
Хімічні параметри води:
- pH - 7.8
- T°C - 26°C,
- КН 18,
- GH 22,
- аміак і нитріт тести не бачать,
- нитрат 5 мг/л,
- фосфат 0,1 мг/л,
- солоність води – 39-40 проміллє
Використання субстрату, іншого природного декору: Пісок з пляжу, галька, уламки коралів, мушлі.
Розміри акваріума: 20 cм д * 20 cм г * 25 cм

Додаткові фотографії

Біотоп

Антибіотоп

Відео біотопу

Відео антибіотопу